A HÍD Vegyeskar koszorúz a rájovi temetőben

Kategória: Kultúra 40 0

A HÍD Vegyeskar koszorúz a rájovi temetőben

2024. augusztus 9-én a somorjai HÍD vegyeskar útnak indult Český Krumlov felé, amikor is útközben a rájovi (Zlatá Koruna) temetőnél megszakítva útjukat megkoszorúzták az ott eltemetett magyar nemzetiségű második világháborús ellenállók sírjait..A dél-csehországi Zlatá Koruna község temetőjében öt magyar katona van eltemetve, akik a II. világháború végén vesztették életüket, amikor a cseh felkelőkhöz átállt magyar egység tűzharcba keveredett a németekkel. A vegyeskar 2022-ben ünnepelte megalakulásának 50. évfordulóját. 2018 szeptemberétől Németh Imre tanár, dalénekes, a Régi zenei napok szervezője vezeti a vegyeskart. Kulturális rendezvényeken, megemlékezéseken, külföldi vendégszerepléseken, adventi hangversenyeken, énekkari találkozókon hallható az énekkar gazdag repertoárja. Népdalfeldolgozásokat, kórusműveket és egyházi dalokat énekelnek.

Az alapítók nemes zenei hagyományt teremtettek: az énekelni szerető, nemzeti hagyományait és zenei anyanyelvét ápolni kész, más nemzetek és kultúrák zenei kincseit befogadó, énekkel és zenével hidakat építeni vágyó, barátságot és együttműködést teremtő emberekből olyan közösséget kovácsoltak kórussá, amely mind a mai napig énekel, szerepléseivel, kapcsolataival itthon és külföldön egyre gyarapítja a város jó hírnevét.

© Magyar Interaktív Televízió.

home Esemény: A HÍD Vegyeskar koszorúz a rájovi temetőben
home Rendező: HÍD Vegyeskar
loc Helyszín: A rájovi temető (Zlatá Koruna)
user Résztvevők: HÍD Vegyeskar, Németh Imre, Bárdos Gábor, Renaissance Consort (HU), Pálinkás Albert, Csémy Erika, Hamar Tímea, Homoki Zsolt, Domsitz Erika 
cal Dátum: 2024. augusztus 09.
file Fájlok helye ../2024/2024-08-09 Hid vegyeskar
count Fájlok száma: 1 / 7 
file Fájlok mérete 1,81 GB /  1,35 GB
time Összidő: 0 óra 30 perc 57 másodperc
home Előnézet: ccc
info Létrehozó: Magyar Interaktív Televízió

time Formátum: AVC / Advanced Video Codec
home Profil : High@L4.2
home Adatsebesség: 34 Mbps
home Felbontás: 1 920 x 1 080 képpont
home Képarány: 16:9
home Képkockasebesség: 50,000 fps
home ColorSpace/SUB: YUV / 4:2:0
home Sorváltás típusa: folytonos
home Sorváltási sorrend: progresszív

time Formátum : AAC LC
time Adatseb. mód: állandó
time Adatsebesség  256 Kbps
time Csatornák #: 2 csatorna
time Mintavételezés: 48,0 KHz

 

HIRDETÉS

Hasonló bejegyzések

Add Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .